حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در غزه؛ نتانیاهو با ترامپ درباره آتش‌بس گفت‌وگو کرد

تلاش‌های مصر، قطر و ایالات متحده برای دستیابی به آتش‌بس میان اسرائیل و حماس در هفته‌های اخیر شتاب گرفته است اما هنوز از پیشرفت در این زمینه خبری نیست

خبرگزاری رویترز به نقل از پزشکان و ساکنان نوار غزه نوشت که نظامیان اسرائیلی در حملات هوایی و زمینی روز یکشنبه، مراکزی را هدف گرفتند. به گفته آن‌ها از جمله این اهداف مدرسه‌ای بود که آوارگان غزه آنجا پناه گرفته بودند. در این حملات دست‌کم ۲۰ فلسطینی کشته شدند که بیشترشان در شمال نوار غزه بودند.

بنا بر این گزارش، منابع گفت‌وگوکننده با رویترز اعلام کردند که دست‌کم ۱۱ نفر از کشته‌شدگان در سه حمله هوایی جداگانه اسرائیل به خانه‌های شهر غزه کشته شدند. سایر کشته‌شدگان نیز در شهرهای بیت لاهیه، بیت حانون و اردوگاه جبلیه جان باختند.

ساکنان غزه اعلام کردند که مجموعه‌ای از خانه‌ها در این سه شهر بمباران شده و برخی به آتش کشیده شده‌اند. ارتش اسرائیل بیش از دو ماه است که در این شهرک‌ها عملیات نظامی انجام می‌دهد.

به گفته پزشکان و ساکنان، در بیت حانون، نیروهای اسرائیلی خانواده‌هایی را که در مدرسه خلیل عویدا پناه گرفته بودند، قبل از یورش به آن و دستور رفتن به سمت شهر غزه، محاصره کردند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پزشکان گفتند که در جریان یورش به مدرسه چندین نفر کشته و زخمی شدند، در حالی که ارتش بسیاری از مردان را نیز بازداشت کرد. تعداد کشته‌شدگان هنوز به طور دقیق مشخص نشده و ارتش اسرائیل نیز فعلا در این زمینه اظهارنظری نکرده است.

فلسطینی‌ها اسرائیل را به پاکسازی قومی متهم می‌کنند و می‌گویند هدف از چنین حملاتی آن است که مناطقی در لبه شمالی خالی و یک منطقه حائل ایجاد شود. اسرائیل چنین اتهامی را تکذیب می‌کند و مدعی است که در حملاتش شبه‌نظامیان حماس را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش یونیسیف، از زمان شروع جنگ میان گروه حماس و ارتش اسرائیل تا سپتامبر ۲۰۲۴، روزانه بیش از ۷۰ کودک در غزه با جراحات جدی و نقص عضو مواجه شده‌اند. خبرگزاری فرانسه هم روز شنبه به نقل از وزارت بهداشت غزه گزارش کرد که طی ۱۴ ماه گذشته، دست‌کم ۴۴ هزار و ۹۳۰ نفر کشته شده‌اند.

یونیسف همچنین طی گزارشی اعلام کرد که بیش از ۱۰ هزار کودک و بزرگسال زیر آوار ساختمان‌های ویران‌شده در غزه مفقود شده و هزاران کودک در سه ماه اول جنگ، یک یا دو پایشان را از دست داده‌اند.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که بیش از ۲۲ هزار و ۵۰۰ نفر از مجروحان دچار «آسیب‌های تغییردهنده زندگی» شده‌اند و «اکنون و برای سال‌های آینده» به خدمات توانبخشی نیاز دارند.

تلاش مصر، قطر و ایالات متحده برای دستیابی به آتش‌بس اسرائیل و حماس و آزادی گروگان‌ها در هفته‌های اخیر شتاب بیشتری گرفته است، اما هنوز از پیشرفت در این زمینه خبری نیست.

روز یکشنبه رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، درباره تلاش‌های جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس و تحولات منطقه‌ای از جمله وضعیت سوریه و نوار غزه گفت‌وگو کرده است.

روز شنبه نیز دفتر رئيس‌جمهوری مصر اعلام کرد که عبدالفتاح سیسی با مقام‌های آمریکایی درباره تلاش‌ها به‌منظور دستیابی به آتش‌بس در غزه و توافق مبادله گروگان‌های اسرائيلی با زندانیان فلسطینی صحبت کرد. در این دیدار، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا و برت مگ‌کورک، نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، در قاهره با رئیس‌جمهوری مصر دیدار کردند.

شامگاه شنبه ۲۴ آذر، گروه بزرگی از شهروندان اسرائیلی با برگزاری تجمع اعتراضی در خیابان‌های تل‌آویو، خواستار توافق برای بازگرداندن گروگان‌ها شدند. به گزارش رویترز، در حالی که معترضان با هدف مطالبه توافق برای تضمین آزادی گروگان‌ها به خیابان‌ها رفتند، گروهی دیگر نیز خواستار کناره‌گیری بنیامین نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام بودند.

گمان می‌رود ۹۶ گروگان از ۲۵۱ گروگان ربوده‌شده به‌دست حماس در غزه باقی مانده باشند؛ از جمله اجساد دست‌کم ۳۴ نفر که کشته شده‌اند.

حماس ۱۰۵ غیرنظامی را در جریان آتش‌بس یک هفته‌ای در اواخر نوامبر آزاد کرد. پیش از آن نیز چهار گروگان آزاد شدند. هشت گروگان را سربازان اسرائیلی زنده نجات دادند و اجساد ۳۸  گروگان دیگر نیز پیدا شد که سه تن از آن‌ها به اشتباه به‌دست نیروهای ارتش اسرائیل کشته شدند.

بیشتر از جهان